Dalarna kallar på oss!

Det är visserligen alldeles förträffligt att fira semester i Västerås med omnejd. Det finns mycket som är vackert och tilltalande här, och ska jag vara riktigt ärlig så finns allting här som jag kan tänka mig att jag behöver. Jag är en ganska kravlös människa som nöjer mig med det minsta, vilket ofta betyder att det enda jag behöver för att må riktigt bra är en avkopplade stund i soffan, men någon som jag tycker mycket om och gärna något gott i glaset. Det är livsnjutning för mig, och jag vet att min kära sambo tycker samma sak. Det är en av de delar som gör att vi trivs så bra tillsammans.

Men ibland behöver man röra på sig och nu till semestern har vi tänkt lyssna på ett kall som har funnits hos båda länge. Vi har nämligen ett stort intresse av det som är Dalarna, och vi har hört mycket gott om vad som finns där uppe i norr. För varje år som gått så har vi allt mer velat uppleva detta landskap, men det har inte riktigt blivit av. Förens nu. Vi ska nämligen iväg en hel vecka och bo på detta hotell som ligger nära Leksand. Det lär väl inte bli speciellt mycket till hockey, utan med vandringar, avslappning och god mat.

Dessutom har vi hört mycket om naturupplevelsen i Dalarna och kring Leksand och Siljan. Det vi har lärt oss har gjort att vi båda köpt oss bättre vandrarskor som vi ska ha med oss upp dit, för att bege oss ut på härligt långa turer och avsluta dagarna med avkoppling i bastu, spa och med delikatesser i form av dryck och mat. Det kan inte bli mycket bättre, och lyckas vi göra allt detta under tiden som vi är där så kommer jag att återvända till jobbet i höst som en helt ny människa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *