Funderingar kring uterum

Att gå från att bo i lägenhet till att köpa hus är verkligen en stor skillnad. Det finns både positivt och negativt att säga om det, men det positiva väger förstås över. Negativa saker är till exempel att man måste skotta snö, klippa gräs, rensa hängrännorna och sådana saker. Det finns inte längre någon vaktmästare som kan rycka in när tvättmaskinen går sönder eller om det blir stopp i avloppet. Man har med andra ord mycket mer ansvar, men man har också mycket mer frihet. I ett eget hus får man göra nästan precis vad man vill. Man får kanske inte måla huset chockrosa om det inte smälter in i omgivningen, och man måste kanske ha bygglov för att få göra om- och tillbyggnader på kåken, men i det stora hela har man ganska fria händer att bestämma över sitt eget hus.

Just nu håller vi på att fundera över hur vi ska göra med altanen som är mer eller mindre fallfärdig. När vi köpte huset visste vi att vi skulle behöva göra om den, men nu tänker vi att vi kanske skulle vilja ha ett uterum istället. Den svenska sommaren är ju långt ifrån pålitlig, och med tanke på hur regnig den kan vara så tror jag att man har mer glädje av ett uterum. Ute kan man ju vara ändå, när det är fint väder. Det vore också roligt att kunna nyttja uterummet på vintern, och då pratar man om en så kallad vinterträdgård som man alltså till och med duka upp julbordet i. Det vore ju väldigt härligt att kunna ha ett extra rum att vara i även på vintern, och tänk att kunna sitta där och se hur snön gnistrar utanför. Snacka om julstämning!

Så en vinterträdgård kan det absolut bli tal om, vi får bara se lite vad ekonomin tillåter först. Det är ju trots allt fler delar av huset som skulle behöva fixas till. Man får ta det i den takt man har möjlighet, men vinterträdgården står definitivt högt upp på önskelistan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *