Jag har hittat en annan

Efter att i många år varit en trogen man så är det bara att erkänna: jag har hittat en annan. Jag vet, det är ingenting att vara stolt över, men den nya är bara så mycket bättre, på alla sätt och vis. När den nya kom, så dumpade jag den gamla, och har inte ångrat mig ett ögonblick. Innan någon nu får fel uppfattning, så är det garageportar det handlar om. Så länge som vi bott här (ganska många år nu) så har vi haft en vipport på garaget, och det var också vad mor och far hade när jag växte upp. Jag har alltid tyckt att vipporten är smått fantastisk i hur den fungerar; så enkel att öppna. Redan som liten pojk fascinerades jag över den, och försökte lista ut hur den egentligen fungerade. Jag har fortfarande inte listat ut det helt och hållet, vilket nog säger mer om mig än om vipporten.

Vad är det då för garageport jag nu skaffat? Enkelt. Det är en takskjutport. För den som inte är så insatt i garageportarnas underbara värld, så fungerar en takskjutport som så att den skjuts upp under garagetaket på två skenor. Hemligheten bakom hur den kan böjas är att den består av ett stort antal leder. Detta va något som gjorde att jag trodde att takskjutportar inte var lika stabila som vipportar, men det hade jag fel i. Hur pass mycket tyngre de är att öppna vet jag inte heller riktigt, för denna takskjutport är försedd med automatisk öppnare. Det är helt klart så att jag har blivit lite latare på gamla dar. Men bytet till takskjutport visar i alla fall en sak: det går att lära gamla hundar sitta. Det gick i alla fall att lära den här gamla hunden att använda en takskjutport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *