Nu ska jag börja träna!

löpningJag tycker själv att jag håller mig hyfsat i form. Mitt arbete som sotare kräver en hel del, och då får man inte vara för otränad. Jag får mycket träning på köpet när jag jobbar, men nu är det även tänkt att jag ska börja gå på gym. Jag har nämligen fått ett gymkort via jobbet, med så kallat friskvårdsbidrag, och när det är gratis har man inte så många ursäkter att låta bli tycker jag. Ju äldre man blir desto mer inser man att det är viktigt att man tar hand om sig, och även om jag inte är så gammal så känner jag ändå att jag inte är lika spänstig som jag var som ungdom.

Jag har aldrig sett mig själv som typen som går på gym, och ärligt talat har jag inte gymmat annat än det jag gjorde på skolgymnastiken. Jag tycker bättre om att gå promenader, ta en löptur då och då och åka skidor på vintern. När jag tänker gym ser jag biffiga karlar med tunga vikter i händerna, men jag vet att gym kan vara så mycket mer. Det finns ju till exempel olika träningspass man kan vara med på, som gymnastik, spinning, dans och så vidare. Jag tror att jag ska prova på spinning faktiskt. Det känns lagom avancerat för mig, och när jag har klarat av att sitta på en cykel ett tag kanske jag vågar mig ut i styrkemaskinerna också!

Nu gäller det bara att börja, och att sluta lyssna på alla små ursäkter som säger att i morgon är en bättre dag. Se upp gymmet, för här kommer jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *