Om mig & bloggen

MUF är jag, Martin Ulf Fredriksson, och det är jag som bloggar här – därav namnet på bloggen! Här skriver jag om lite av varje, bland annat om sådant som händer i min vardag, lite om politik och en del om renoveringen av mitt hus. Jag bor tillsammans med min sambo Lena i Västerås, och vi har nyligen tagit det stora klivet till att bli husägare. Det är en stor omställning och det är mycket att göra, men det är väldigt roligt också. Jag försöker att göra så mycket som möjligt själv, och således blir det alltså så att en stor del av min vardag nu handlar just om renoveringen av huset.

Till vardags arbetar jag som sotare, eller skorstensfejare som är det egentliga namnet på yrket, och jag trivs väldigt bra. Många tror kanske att sotare enbart arbetar med att rengöra skorstenar, och även om det är en stor del av mitt jobb håller jag även på med andra saker. Yrket går även ut på att inspektera rökgasvägar i eldstäder och i skorstenar, förbygga brand och hjälpa till att spara energi. Som sotare får man inte vara höjdrädd, och man måste också vara beredd på att jobbet utförs i sotiga miljöer. Skyddskläder är därför viktigt, och ibland även andningsskydd, men man kommer inte ifrån att man efter en sotning ser ut som en gammal hederlig sotare – nämligen täckt av sot!

Politiken är ett intresse för mig, och jag gör vad jag kan för att själv vara med och påverka där jag tycker att det behövs. Jag har röstat sedan jag fick rösträtt, och jag tycker att det är något av det viktigaste man kan göra. Den som inte är aktiv och engagerar sig har inte heller rätt att klaga på samhället, det är i alla fall min åsikt. Det gäller att förstå att vi alla är en del av samhället, och att vi kan vara med och påverka. Det finns förstås mycket som man inte kan påverka också, men man ska aldrig ge upp!

Ja, det var lite om mig. Jag hoppas att ni gillar min blogg och att ni finner något intressant här. Lämna gärna en kommentar!