Planer för huset

taketNär jag och Lena bestämde oss för att köpa vårt hus var det framförallt läget som lockade. Vi ville ha ett hus som inte låg allt för långt bort från centrum, men som ändå var lite avskilt och inte hade grannarna direkt in på knuten. Det tog ett tag för oss att hitta det perfekta läget, och vi var båda överens om att läget var viktigare än skicket på huset. Med det menar jag inte att vi var beredda att köpa ett ruckel, men vi hade inget emot ett renoveringsobjekt.

En bra grund måste man trots allt ha, annars blir det för mycket att göra. Om man i princip måste riva huset och bygga ett nytt kan man lika gärna bygga ett nytt från start, men mindre projekt som att renovera kök och badrum, slänga upp lite nya tapeter och eventuellt byta uppvärmningssystem såg vi inga problem med.

Vi tycker själv att vi har vunnit högsta vinsten vad gäller det här huset, för det har verkligen det perfekta läget och renoveringen är inte fullt så omfattande som vi hade ställt in oss på. Visst är det mycket att göra, men som tur är behöver vi inte göra något åt uppvärmningen då säljaren installerade bergvärme precis innan han flyttade. Det gjorde förstås huset något dyrare, men det blev ändå inte så dyrt som om vi hade gjort det själva.

Renoveringen ser vi som ett långtidsprojekt. Vi kan inte göra allt på en gång, och det finns inget som måste åtgärdas akut. Det som ska göras framöver är att vi ska byta ut köket, renovera ett av badrummen, lägga nytt tak och tapetsera eller måla om i sovrummen och i vardagsrummet. Lite längre fram ska vi också ta tag i trädgården där vi bland annat vill bygga en ny altan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *