Planerna för köket börjar stå klara

Än så länge har vi inte börjat med några stora projekt i huset. Vi har satt upp någon ny tapet och gjort lite småfix i de rum som inte har så stora renoveringsbehov, men eftersom de större projekten kräver lite mer har vi valt att vänta tills tidpunkten är rätt. Man måste ju till exempel kunna vara hemma ganska mycket när man ska ha hantverkare springandes här. Nog för att de kan arbeta själva också, men vi vill kunna vara med och övervaka så allt blir rätt. Vi har sparat en del ledighet inför renoveringen, och först ut är köket som vi tänker att vi ska sätta igång med om ungefär två månader.

Det krävs mycket planering inför en köksrenovering, och vi har planerat länge och väl för att allt ska gå så smidigt som möjligt när vi väl sätter igång. Det är allt från vilka vitvaror man ska ha till hur köksluckorna ska se ut och vilken firma man ska anlita för det man inte kan göra själv. Vi har tagit in olika offerter och hittat en som vi tycker verkar bra, så nu börjar planerna stå klara och det gäller mest att gå igenom allt en gång till och se till att allt är planerat in i minsta detalj och att vi hittar en tidpunkt som passar både oss och firman som vi ska anlita.

Det ska verkligen bli roligt att göra om köket. Jag ska erkänna att jag inte direkt ser fram emot själva renoveringen så mycket eftersom det är ett så stort projekt, men att få se slutresultatet och att få det kök som vi drömmer om kommer att bli helt underbart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *