Plast eller naturlig?

På söndag är det första advent. Tiden har bara rusat iväg känns det som, och det känns inte riktigt som att vi är så nära december som vi faktiskt är. Fast idag är det i alla fall frost i gräset och på träden och kommer man ju lite bättre i stämning i alla fall. På lördag kväll ska adventsljusstakarna packas fram och det ska förberedas.

Än är det dock ett tag kvar till själva julafton, men Lena och jag har redan börjat orda om vilken typ av gran vi ska ha. Nu när vi bor i hus och har mer plats så ska vi ha en ordentlig gran, det är vi helt och hållet överens om, men sedan går åsikterna isär. Hon hävdar bestämt att vi måste ha en riktig gran medan jag tycker att en plastgran vore en bättre idé.

Visst kan jag se det trevliga med att ha en riktig gran, för det går ju trots allt inte att jämföra en riktig med en i plast och så kan man ju inte neka till att det är härligt med äkta grandoft inne, men det är det där med barren… När jag var liten hade vi alltid riktig gran och jag minns att det var barr precis överallt. Under strumporna, i sängen, i garderoben… Till och med flera månader efter att granen hade dansats ut så kunde man hitta granbarr här och var.

En plastgran lägger man bara tillbaka i kartongen utan att den fäller ett endaste barr. Dessutom kan man ju återanvända en plastgran från år till år och den är lika fin när man tar upp den som när man stoppade ner den. Det är en engångskostnad så att säga, till skillnad från en riktig gran som man måste köpa en ny varje år. Man kan ju knappast hugga sin egen gran nu för tiden.

Vi får väl se vem som vinner den här diskussionen…

kula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *