Så hittar du rätt snickeri för dig

Det är inte alltid helt lätt att hitta ett snickeri. Inte så att det inte finns en hel mängd sådana men på grund av två saker. För det första att det finns en hel mängd olika typer av snickerier. Vet du vad den typen av snickeri du är ute efter kallas? Och för det andra för att inte alla snickerier är lika bra. Den första delen av problemet är inte alltför svår att lösa; de flesta snickerier beskriver ju på sina hemsidor vad det är de pysslar med. Men den andra delen är lite mer komplicerad. Hur vet du att ett snickeri som erbjuder de tjänster du är ute efter kommer att göra ett bra jobb? Och att de inte lurar dig genom att ta mer betalt än det först verkar? För även om de flesta snickerier är seriösa, så finns det ju de som är mindre nogräknade.

Standardsvaret här brukar ju vara att man alltid ska kolla upp referenser innan man anlitar en hantverkare. Det är en självklarhet, men långt ifrån alltid tillräckligt. Kolla runt på nätet vad folk som anlitat de snickerier du funderar på säger om dem. Inte då bara för att se efter om de är bra eller dåliga, utan för att få ett hum om hur det är att anlita dem.

Slutligen så är den personliga kemin viktig. Det gäller då speciellt om du tänker anlita ett snickeri för att snickra möbler eller inredning, saker som ska vara estetiskt tilltalande. Om du och snickeriet inte är på samma våglängd kan det bli svårt att kommunicera vad det är vad du vill ha, så att du till slut också verkligen får det. Och så slutligen: ta om möjligt in offerter från flera snickerier, och skriv ett kontrakt där kostnader, ansvar och liknande specificeras väl för att undvika möjliga problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *