Tandläkarskräck

Den här sommaren blev lite mer händelserik än vad jag tänkt mig och det inte bara i positivt hänseende. Överlag är jag nöjd, men det inträffade ändå ett litet olyckstillbud när vi var på resa under semestern. Vi utforskade landets södra delar och när vi var i Lund (fantastisk stad, besök rekommenderas varmt) så var olyckan framme. En dörr i ansiktet och aj! Det kändes det gjorde det och jag blev orolig för om tänderna eller tandköttet skadats. Så det blev till att leta reda på en tandläkare. Lyckligtvis hittade vi en snabbt, Dentest, en mycket kompetent tandläkarmottagning i Lund. För de av er som bor där så kan jag bara säga att ni har tur som har duktiga och vänliga tandläkare i staden!

dentest

Nu visade det sig att dörren mest gjort ont och ingen extra skada på tänderna kunde konstateras. Dock, det var nog tur att jag gjorde det där tandläkarbesöket ändå, för fru tandläkare kunde konstatera att det nog var lite väl länge sedan jag besökt en tandläkare. Och det är bara att erkänna, lite tandläkarskräck har jag allt. Men det ska det bli bättring med nu, jag lovar! Så det var lite tur i oturen där. Om jag inte fått den där dörren i ansiktet så hade jag nog fortsatt att undvika att gå till tandläkaren. Vilket ju bara är dumt, eller hur?

Och det där med tandläkarskräck… Det är ju överdrivet, moderna bedövningar fungerar ju riktigt bra, så det känns ju inte speciellt mycket. Sedan det faktum att regelbundna tandläkarbesök gör så att risken för allvarliga (och därmed smärtsamma) problem minskar. Den som har tandläkarskräck borde alltså gå till tandläkare och tandhygienist oftare! Det gäller bara att ta tag i det och komma igång. Något som jag alltså har en dörr i Lund att tacka för (eller nåja, Dentest förtjänar en del av äran de också).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *