Uppoffringar

Att renovera ett hus betyder att man får göra en del uppoffringar, i alla fall om man inte har obegränsat med tid och pengar att röra sig med. För oss kommer hela den här sommaren, och semestern, att gå åt till renovering av huset. Det betyder till exempel att vi inte kommer att kunna åka på semester. Även om vi förstås skulle kunna lägga en vecka på att åka bort så skulle det inte gå ihop med vår budget. Det är dyrt att renovera, men man får tänka på att man investerar i sig själv. Man investerar i sitt hus för att få det så som man vill ha det, och det måste få ta tid och kosta pengar.

Renoveringen innebär också att jag offrar en hel del av min fritid. Jag gör så mycket av renoveringen som jag kan själv, och eftersom jag också har ett jobb att sköta betyder det att jag måste hålla på med huset på kvällar och helger. Det kan vara lite slitsamt ibland, men det är så roligt att se framstegen och förvandlingen så det gör inte så mycket. Visst är det så att man kanske inte känner för att börja slipa en vägg när man kommer hem från jobbet och är lite trött och helst vill krypa ner i soffan med en film, men det är värt det när man ser hur bra det blir.

Den här renoveringen kommer att vara en del av min vardag under en lång tid framöver, men jag ser det faktiskt mest som en rolig sak. Att få skapa sitt drömhus tillsammans med den man älskar är verkligen en upplevelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *